Matalaenergiahirsitalot

Valmistamamme Eurolog Thermo -matalaenergiahirsitalo on monessakin suhteessa ylivertainen ratkaisu.

Tällä hirsirakenteella voidaan toteuttaa oikeasti energiatehokas hirsitalo tarvitsematta käyttää lämmöneristemääräyksissä eristämättömälle hirrelle myönnettyä "eristyisasemaa".

Kun tavoite on lämmitysenergian säästäminen hirsitalossa, Eurolog Thermo -matalenergiahirsitalo on ylivoimaisin vaihtoehto. Tällainen energiaa säästävä hirsitalon seinärakenne on lämmöneristyskyvyltään yli 3 kertaa parempi kuin esimerkiksi 270 mm paksu lamellihirsi.

Ulkonäkö on juuri sama kuin talo olisi tehty perinteisestä 202 -270mm lamellihirrestä. Ulkonurkat, mahdolliset hirsikaiteet, katosten kannatushirret, tolpat ja koristepalkit ovat kaikki aitoa lamellihirttä. Paikoissa joissa lamellihirsi on parhaimmillaan: ulkonäössä.

Matalaenergiakehikon edut paksuun city-nurkkaiseen lamelliin verrattuna ovat:
- Vähintään kolme kertaa parempi eristyskyky
- Oleellisesti pienempi hinta
- Täysin vastaava ulkonäkö, ulkoa ja sisältä aitoa hirttä, MUTTA MYÖS päätykolmiot ja kattoristikoiden kannat ovat HIRTTÄ

Vertailu lamellihirteen ei ole tarkoitettu pilkaksi eristämätöntä hirttä kohtaan. Mekin valmistamme eristämättömiä paksun hirren taloja ja niissä on hyvät puolensa. Elinkaariajattelu, hiilinielu, hyvät vaikutukset sisäilmaan jne, ihan totta kaikki. Mutta urbaani legenda siitä että hirsi olisi jotenkin erinomainen lämmöneriste on ihan kamalaa lööperiä. Fakta on että 270mm lamellihirren eristyskyky on sama kuin 75mm eristevillalevyllä. Ei taida löytyä pystyrunkorakentajaa joka haluaisi tehdä talonsa seinät 75mm eristeellä ?

 

Ekologinen ja hengittävä ratkaisu

Matalaenergiatalon rakenne on läpeensä luonnollista puuta ja puukuitueristettä. Hirsissä ei käytetä liimaa eikä muitakaan kemikaaleja, joten ne hengittävät luonnollisesti.

Hirsiseinän sydän on puukuitueristettä, joka puhalletaan kehikon välitilaan puhalluseristeammattilaisten toimesta. Sisäkehikon ponteissa on tiivisteet tasaamassa ulko- ja sisäkuivan hirren painumaeroja, mutta myös siksi, että näin rakennettu seinä on oikeaoppisesti vähän tiiviimpi sisältä kuin ulkoa.

Väliseinät voivat olla tiiltä, paneelia, hirttä tai vaikkapa tuplahirttä, jos tavoitteena on erinomainen äänieristävyys. On kokonaisedullista rakentaa väliseinät tehtaalla valmiiksi työstetyistä hirsistä.

Myös päätykolmiot ja kattolyhdyt voidaan valmistaa kustannustehokkaasti kattoon asti, sillä yksittäinen 70 x 208 millin matalaenergiahirsi on monin verroin vastaavan näköistä lamellihirttä edullisempaa. Näin talolle, joka on kauttaaltaan aitoa hirttä, rakentuu yhtenäinen suoja säätä vastaan.

Matalaenergiarakentaminen Soveltuu mainiosti kaikille rakennustyyleille

Matalaenergiakehikon arkkitehtuurissa ei ole rajoituksia. Menetelmällä voidaan totetuttaa talo kuin talo. Lukuisat eri nurkkapaksuudet ovat luonnollisesti mahdollisia. Ja tietenkin City-nurkka. Jos kaava tai arkkitehtuuri sanelee nurkattomuuden pitää mielestämme paksusta hirrestä tehty city-nurkkainen vaihtoehto pistää vakavaan harkintaan; On vaikea löytää perustelut miksi pitäisi tehdä monin verroin heikommin lämpöä eristävä seinä ja maksaa siitä oleellisesti enemmän kun ulkonäkökin on sama. Järkisyyt puhuu Matalaenergian puolesta, sille ei mahda mitään.

Matalaenergiatalo on edullinen

Rakennusaika on suunnilleen sama kuin lamellitalolla. Työssä ei tarvita samassa määrin nosturia kuin lamellihirsitalossa. Tästäkin syystä matalaenergiatalomme on edullinen pystyttää.

Se on siis kokonaisedullinen hankkia, mutta ennen kaikkea energiankulutukseltaan todella edullinen asua.

Lisää tietoa saat lataamalla tämän tuotekortin:

Eurolog Thermo -matalaenergiarakenne (PDF)

Matalaenergiakehikko soveltuu sekä perinteiseen että moderniin arkkitehtuuriin

Hirsikehikko suunnitellaan kantamaan palkistojen ja kattorakenteiden kuormat. Näin sisäkehikko sekä väliseinähirret pysyvät tiiviinä

Aivan, väliseinät hirttä tarvittaessa ja myös järkevään hintaan. Ei ole mahdollista paksun lamellin taloissa, ainakaan järkevään hintaan siis.